ΚΑΙΡΟΣ

Ανώγεια

Ασθενής βροχή
11°C
άνεμος: 15 Νοτιοδυτικός

Ρέθυμνο

16°C
άνεμος: 27 Δυτικός

Σπήλι

14°C
άνεμος: 06 Δυτικός

Φράγμα Ποταμών

17°C
άνεμος: 13 Δυτικός

πηγή: www.meteo.gr

Σχετικά με το 'Εργο

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της ΚΠ Interreg ΙΙΙΑ Ελλάδα- Κύπρος 2000-2006. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός πρότυπου ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικής τουριστικής διαχείρισης των περιοχών που διασχίζει το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 στο Ρέθυμνο, την Πάφο και τη Λάρνακα.

Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 το οποίο ξεκινάει από τα Πυρηναία διασχίζει την Ευρώπη και την Ελλάδα διατρέχει την Κρήτη σε όλο της το μήκος από το Καστέλι Κισάμου μέχρι τη Ζάκρο και καταλήγει στην Κύπρο ακολουθώντας διαδρομές από την Πάφο στη Λάρνακα.
Ο επισκέπτης που γοητεύεται από την ορειβασία και την πεζοπορία μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι στο Ρέθυμνο, την Πάφο και τη Λάρνακα αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες και έντονες συγκινήσεις.

Το eMARKET-PATH E4 βασίζεται στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής προβολής των περιοχών που διατρέχει το ευρωπαϊκό μονοπάτι σε Κρήτη και Κύπρο με τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος που βασίζεται στην εξειδικευμένη μορφή του προσφερόμενου υλικού και στην ενεργή πολιτική διαχείρισης που θα διαφοροποιήσει την υπάρχουσα κατάσταση της εικόνας των περιοχών παρέμβασης προς τους επισκέπτες που προτιμούν το φυσιολατρικό / πολιτιστικό / ορειβατικό τουρισμό.

Το Έργο αναδεικνύει την περιοχή παρέμβασης μέσω της διαδραστικής παρουσίασης των τουριστικών της πόρων ανά ειδικούς θεματικούς τομείς (π.χ. πολιτιστικό περιβάλλον, φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία, διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα και καταφύγια, χρήσιμες πληροφορίες) και διαδρομές Ε4.

Μέσω της υλοποίησης του έργου, στοχοθετείται η εφαρμογή της τεχνολογίας του διαδικτύου και του email promotion στην υπηρεσία του τουρισμού για την πολύγλωσση προώθηση των περιοχών που διατρέχει το μονοπάτι Ε4.

Η εξειδικευμένη δυναμική ιστοσελίδα περιέχει πλήθος αξιοποιήσιμων πληροφοριών πάνω σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην ορειβασία, στο φυσιολατρικό τουρισμό, στον αγροτουρισμό, κ.α.


Οι δυναμικές που αναπτύσσονται μέσα από το Έργο έχουν ως εξής:

 

Το Έργο σε ένα πλαίσιο διαπολιτισμικών αναζητήσεων και επικοινωνίας που καθίσταται αποδεκτό, φιλικό και προσβάσιμο (πολυγλωσσικό περιεχόμενο), αναδεικνύει την πολιτισμική και περιβαλλοντική πολυμορφία της περιοχής παρέμβασης ως ποιοτικούς προορισμούς μοναδικής ομορφιάς και διαφορετικότητας.

Προσφέρει μια εξειδικευμένη παρουσίαση των τοποθεσιών της περιοχής, που περιλαμβάνει αξιοθέατα, φαράγγια, καταφύγια, ποτάμια, λίμνες, εθνικούς δρυμούς, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και θέματα που αφορούν ειδικότερα τον φυσιολατρικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό.

Αντλούνται στοιχεία για τις φυσικές ομορφιές των δυο Νησιών, την ιστορία τους προτείνονται διαδρομές με πολλές ιδέες για περιπλανήσεις και γευστικές απολαύσεις (Μεσογειακή διατροφή, παραδοσιακά / αγροτουριστικά προϊόντα).

Προτείνονται παραδοσιακοί οικισμοί και αναδεικνύονται τα γεωφυσικά, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής ως στοιχεία καθοριστικά για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αξιοποιούν την ιδιομορφία του κάθε τόπου.

Το Έργο σε ευρύτερο επίπεδο συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασης, στην άρση της απομόνωσης των αγροτικών περιοχών, δίδοντας σε αυτές νέα ώθηση και προβολή σε ένα διεθνές επίπεδο.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ